Jadłospis 14.06 – 18.06
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 14-06-2021 | Chleb domowy 50g z masłem 5g, pasztet 20g, pomidor 20g (pszenica, żyto, mleko) herbata z cytryną 225 kcal OWOC | Żurek z ziemniakami 250g (pszenica, mleko, seler) Pampuchy z polewą jogurtowo – malinową 220g (pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy 555 kcal | Bułka grahamka 50g, pasta z suszonych pomidorów 20g, ogórek 20g, herbata ziołowa (pszenica, mleko) 140 kcal |
WTOREK 15-06-2021 | Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, chleb żytni 30g z masłem 5g, krakowska sucha 20g, sałata 5g (pszenica, żyto, mleko) 355 kcal WARZYWO | Zupa pomidorowa z ryżem 250g (mleko, seler) Kąski a’la kfc, ziemniaki, mini marchewka z pary 80g, 100g, 80g (pszenica, mleko, jaja) Kompot wieloowocowy 540 kcal | Jabłko, wafle ryżowe 2szt (-) 135 kcal |
ŚRODA 16-06-2021 | Chleb słonecznikowy 50g z masłem 5g, parówka 1 szt, ketchup 5g, bawarka (pszenica, żyto, mleko) 247 kcal OWOC | Zupa jarzynowa z muszelką 250g (pszenica, mleko, seler) Łazanki z kiełbasą 220g (pszenica, mleko) Kompot wieloowocowy 560 kcal | Zielony koktajl z bananem i szpinakiem 120g, bułka cynamonowa 50g (pszenica, jaja, mleko) 190 kcal |
CZWARTEK 17-06-2021 | Płatki miodowe z mlekiem 250g, chleb pełnoziarnisty 30g, ser żółty 20g, rzodkiewka 20g (pszenica, żyto, mleko) 369 kcal OWOC | Rosół z makaronem 250g (pszenica, seler) Schab duszony w sosie własnym, kasza jęczmienna , surówka z czerwonej kapusty 80g,100g,80g (jęczmień, mleko) Kompot wieloowocowy 570 kcal | Serniczek z rodzynkami i pomarańczą, pieczywo chrupkie 20g (pszenica, mleko) 150 kcal |
PIĄTEK 18-06-2021 | Chleb krakowski 50g z masłem 5g, pasta brokułowa 20g, papryka 20g, herbata z cytryną (pszenica, żyto, mleko) 240 kcal OWOC | Zupa koperkowa z zacierką 250g (pszenica, jaja, mleko, seler) Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty 80g,100g,80g (pszenica, mleko, ryba – mintaj, morszczuk) Kompot wieloowocowy 540kcal | Domowe ciasto toffee /wyrób własny/ 60g, herbata malinowa (pszenica, jaja, mleko) 145 kcal |
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu